Tribulus Nedir? Ne İşe Yarar?

Tribulus Nedir? Ne İşe Yarar?

Tribulus, ağaç ve çalı gibi bitki türlerine ait olan bir taksonomik adıdır. Bu bitki, genellikle Güneydoğu Asya ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde yetiştirilir ve dünya genelinde bitkisel takviyeler olarak satılır. Tribulus terrestris, testosteron hormonunun üretimini artırdığına inanılan bir bitki türüdür. Bu nedenle, bu bitki türü genellikle cinsel performansı artırmak ve vücut geliştirme amacıyla kullanılır. Bunun yanı sıra, tribulus terrestris faydaları hakkında bazı çalışmalar, bu bitkinin kalp sağlığını ve kas ağrısını azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir.

Tribulus Takviyesinin Kullanımı

Tribulus nasıl kullanılır sorusunun yanıtı ise, bitkiden üretilen takviye gıdaların farklı formlarda alınması şeklinde verilebilir. Takviyeler, genellikle kapsül, toz veya tablet şeklinde satılır ve tavsiye edilen doz genellikle etiket üzerinde belirtilir. Ancak, tribulus terrestrisin dozu ve kullanımı ile ilgili olarak, mutlaka bir sağlık profesyonelinden danışılması önerilir. Tribulus fiyat ve markaları satış yerine ve üreticiye göre değişebilir.
Sporcular genellikle bu takviyeyi, yoğun antrenman sonrası ağrıları azaltmak ve kas kütlesinin arttırılmasını geliştirmek amacıyla kullanır. Tribulus ne zaman alınmalı sorusuna bakacak olursak, bu bitkinin genellikle antrenman sonrasındaki ilk yemeğin ardından ya da uyumadan hemen önce kullanıldığını söyleyebiliriz. Bazı kişiler ise yemekten yarım saat önce bu takviyeleri almayı tercih ediyor. Yine de bu kullanım amacına göre değişebileceğinden, takviyenin arkasında yer alan talimatlara uymalısınız.

Tribulus Terrestiris’in Sporcular İçin Faydaları

Tribulus bitkisi içeriğindeki birçok bileşen ve doğal yapısıyla sağlığı destekleyici özellik gösterir. Sporcuların da sıklıkla yararlandığı bu bitkinin birçok faydası bulunur. Tribulus ne işe yarar sorusuna da cevap niteliğinde olacak, tribulus faydaları şu şekilde:.
● Testosteron üretimini artırmak: Tribulus terrestris, sporcu performansını ve güç seviyesini artırmaya yardımcı olur.
● Libido ve cinsel performansı arttırmada yardımcı olmak: Tribulus bitkisi özellikle erkeklerde testosteron üretimini de arttırarak cinsel performansın ve isteğin artmasını sağlar. Fakat hamile ve emziren kadınların bu bitkiyi kullanmaması gerekir. Çünkü bu bitki bu kişilerde hormon dengesini bozarak yan etkiler gösterebilir.
● Böbrek çalışmasını düzenlemek: Tribulus terrestris, böbrek çalışmasını düzenlemeye yardımcı olur. Bu nedenle pek çok ilaçta da ek bileşen olarak bu bitkiden yararlanılır.
● Kan basıncını düşürmek: Tribulus terrestris, kan basıncını düşürme gibi etkileri bulunmaktadır. Fakat bu etkiler için kullanılacaksa bir sağlık uzmanından görüş alınması gereklidir.
Tribulus terrestris takviyesi alırken, takviye etiketinde yer alan talimatlara dikkat edin. Genellikle, günde bir veya iki kez alınması önerilir. Önerilen doz, ürünün markasına ve çeşidine göre değişebilir. Tavsiye edilen dozajı aşmayın ve takviyeyi sürekli olarak almayı sürdürmeyin.

Nonda Tribulus Nedir?

Nonda tribulus üretimi için tribulus bitkisinin tohumları, yaprakları ve çiçekleri kullanılır ve genellikle tıbbi amaçlar için toz haline getirilir. Tribulus terrestris ve nonda tribulus arasında bir fark yoktur, sadece nonda tribulus, tribulus terrestrisin özü olarak kullanılır. Bu nedenle “tribulus ne işe yarar” sorusu ile “nonda tribulus ne işe yarar” sorusunun cevapları aynıdır. Nonda tribulus genellikle tribulusun özelliklerini arttırıcı bazı bileşenlerin, takviye içerisine ilavesi ile oluşturulur. Nonda tribulus, özellikle cinsel performansı artırmak, libido artışı ve testosteron seviyesini yükseltmek amacıyla kullanılmaktadır.


Yorum Yap

Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.