Whey protein


Whey Protein

Whey protein, “peynir altı suyu proteini” olarak da bilinen bir takviye edici gıdadır. Kaynak olarak süt kullanılan protein çeşitlerinden biridir. İçerdiği dokuz temel aminoasit sayesinde tam bir protein kaynağıdır. Vücudun düzgün bir şekilde işlevini yerine getirilmesi üzerinde etki sahibidir. Hızlı ve kolay emilen özelliği sıklıkla tercih edilmesinde etkilidir. Sporcular ve vücut çalışanlar gibi protein alımını artırmak isteyen kişiler tarafından rahatlıkla kullanılabilir içeriğe sahiptir. Protein tozlarının kullanım amaçları arasında yoğun antrenman sonrası kasların güçlenmesinde etkili olması yer alır. Sporcu besini olarak tüketilen protein tozları kas gelişimini desteklemenin yanı sıra antrenmanın ardından kasların toparlanmasına da etki eder. Protein tozları genellikle farklı içeriklere sahip olacak şekilde üretilir. İçerdikleri kaynaklara göre de ürünleri gruplandırmak mümkündür. Çeşitliliğin fazla olması kullanım esnasında avantaj oluşturur. Her bir çeşit farklı özelliği ile ön plana çıkar. Bu sayede her kullanıcı kendisi için uygun olan protein tozunu tercih edebilir. When protein farklı işlemlerden geçirilerek izolat ve de kaynak olarak süt kullanılarak üretilen çeşitler arasında yer alır. Whey proteinlerin dikkat çektiği en temel nokta hızlı emilim göstermesidir. İçerisinde yer alan amino asit ürünün kolay ve hızlı bir şekilde emilme özelliği kazanmasında etkili olur. Whey protein tozu izolat, konsantre ve hidrolizat formlarında üretilir. Konsantre formunda üretilen üründe su, yağ ve laktozdan bir kısım uzaklaştırılarak elde edilir. İzolat formunda ise daha fazla işlemden geçirilerek bu oranlar daha fazla azaktılır. Hidrolizat formunda üretilenler de ön sindirilmiş olarak kullanılan whey proteindir.